Akupunktur

Tradisjonell Kinesiske Medisin

Tradisjonell Akupunktur

Akupunktur er en sentral del av den Tradisjonelle Kinesiske Medisin (TKM). Den har sine røtter over 2000 år tilbake i tid. Akupunktøren ser på mennesket og kroppen som en helhet bestående bl.a. av en rekke vitale organer, der alt er bundet sammen i et nettverk av energibaner(meridianer). I moderne medisin kan disse meridianene gjenkjennes i forløpene på store blodårer, nervebaner og muskelfascier. På disse banene finner vi akupunkturpunktene. Medisinsk akupunktur, som vi også utfører, baserer seg på forskning og nåling i triggerpunkter og muskelfascier.

 

Det er kroppens egne helbredende krefter og evne til å gjenopprette balanse som stimuleres ved behandling. Vi bruker nåler og andre verktøy som kopper og varmende moxa for å skape flyt og gjenopprette balanse. Dette gir næring til vev og vitale organer og styrker pasientens motstandskraft.

 

Moderne forskning viser at akupunktur har god effekt på en rekke lidelser som smertebehandling, smerter i muskel og skjelett, hodepine/migrene, urinveislidelser, overgangsalderproblematikk og kvalme for eksempel ved graviditet eller cellegiftbehandling, for å nevne noen.

 

Er det vondt å få akupunktur?

Nålene som benyttes er tynne engangsnåler av høy kvalitet. Det medfører minimalt med smerter ved innstikk fra dyktige akupunktører. Like etter innstikk kan det kjennes en tyngdefølelse, strålingsfølelse eller nummenhet som kalles De Qi. Denne følelsen slipper etter noen sekunder. Deretter kjennes ikke nålene i det hele tatt. I noen tilfeller stimuleres nålene underveis for å oppnå De Qi igjen. Noen ganger stimuleres nålene med elektrisitet. Dette medfører heller ikke smerter.

 

Hvor lenge varer behandlingen?

Første gang varer behandlingen 1 time - Oppfølgingstimer varer ca 25 minutter - Antall behandlinger varierer. Vanligvis mellom 5 og 15 behandlinger. Ofte 2 ganger i uken i startfasen, mindre hyppig lenger ut i behandlingsforløpet.